Mađioničarstvo za djecu

M ,stefano -mala

"Stefano je mađioničar za djecu koji se bavi čarolijom više od 30 godina. Mađioničar je postao sasvim slučajno, a za sve je kriva jedna knjiga koja se zbog zaboravnosti našla u njegovim rukama. Listajući knjigu rodila se ljubav prema magiji, prema mađioničarstvu. A ljubav na prvi pogled događa se svaki dan između Stefana i klinaca i klinceza u vrtićima diljem Lijepe Naše. Uspijeva uključiti u svoje predstave gotovo svako dijete, izmamiti mu osmijeh na lice, ali i trikovima zapitati male glavice u čemu je cijela ta magija.

Stefana susrećemo u vrtićima, školama, na dječjim rođendanima i po svim gradovima Lijepe Naše. Izabire predstavu primjerenu dobi djeteta. Pazi da svaka životinja, koju on koristi u svojim predstavama i koja mu pomaže da razveseli klince, bude plišana. Neprestano uvodi inovacije u svoje nastupe. Kao malo dijete kupuje mađioničarske potrepštine. Pršti pozitivnom energijom tako da pored njega ne možete biti loše raspoloženi. U današnjem svijetu kada četo zaboravljamo da smo i mi bili djeca i da jedan klinac uvijek čuči u nama, Stefano često to ispoljava. Ne samo iz sebe nego i iz drugih ljudi. Vesela košuljica i još veselija kravata i šešir izmamljuju osmijeh odmah u startu. Ima plesa, pjesme i interakcije klinaca i mađioničara i svako dijete dobije bar malo pažnje i magije.

Najteža su publika, priznaje jer su iskreni jer kod njih nema laži. Iako se nama, klincima i klincezama svaki trik čini užasno težak, kompliciran i neshvatljiv, Stefano kaže da to nije tako.

U povodu Svjetskog dana mađioničara koji je 31. listopada, Stefano je snimio prigodnu pjesmu. Pjesma "Mađioničar" nastala je vlastitom inicijativom uz pomoć prijatelja Bruna Krajcara koji potpisuje glazbu, dok je stihove napisao Daniel Načinović. No, još se jedna pjesma kuha u njegovom šeširu. Tekst je napisao sam, u aranžmanu Vedrana Đukića. Mi smo uživali u njegovoj predstavi a Vas pozivamo da učinite isto!" Lina Dolar RTL